ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОГРАМА „ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ“

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш потписао је данас Протокол о сарадњи у реализацији програма „За чистије и зеленије школе у Војводини”. Протокол су потписали представници пет покрајинских секретаријата и једанаест партнера, из јавног и приватног сектора.

Реч је о програму с циљем да се у вртићима, школама и локалним заједницама широм Војводине, различитим активностима подигне свест и лична одговорност за своју околину од најмлађих дана.

„Oвом акцијом дајемо допринос не само решавању проблема заштите животне средине, већ и стварању еколошке свести код деце и одраслих. Планета Земља нам је дата на зајам од наших унука, а ми смо одговорни да је очувану вратимо њима“, изјавио је Њилаш.

Реализација програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” улази у другу деценију, а ове године се пријавило 128 васпитно-образовних установа са територије АП Војводине.

„Овај програм је од великог значаја за све нас. Године које долазе биће посвећене заштити животне средине. Сарадња између секретаријата показује да смо се ујединили у истом циљу, препознавши дечију енергију и њихову вољу да уче“, рекла је подсекретарка Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак.

Пројекту озелењивања школа прикључила се ове године, као партнер, и Радио-телевизија Војводине, која ће активно извештавати јавност о спровођењу програма.

Протокол о сарадњи потписало је укупно 16 партнера: пет покрајинских секретаријата, Град Нови Сад, Радио-телевизија Војводине, ЈП „Војводинашумеˮ, Фабрика цемента ,,Лафарж“ из Беочина, Светска организација за заштиту природе – WWF, Удружење „Чепом до осмехаˮ, Природно-математички факултет у Новом Саду, Покрети горана Новог Сада и Сремске Митровице, RECAN – фонд за рециклажу лименки, као и Retro digital agency – креативна маркетиншка дигитална агенција.

Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице