ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ПАРТНЕРСТВУ ГРАДА КИКИНДЕ И ПОЉСКОГ ГРАДА ЈАСЛО

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и представници пољског града Јасло, потписали су Споразум о партнерству, како би се интензивније радило на пољу привреде, пољопривреде, културе и спорта. Делегација из Пољске боравила је у нашем граду неколико дана, за то време се упознала са делом потенцијала и капацитета које Кикинда има да понуди, тако да ће се врло брзо радити на јачању сарадње која ће на крају резултирати потписивањем Повеље о братимљењу два града.

“Одбојка је спорт који нас је пре неколико година повезао са градом Јасло у Пољској, тако што би наше обојкашице учествовале на тамошњим турнирима. Делегација града Јасло боравила је у нашем граду неколико дана, тако да је имала прилику да се упозна са нашом пољопривредом, културом и спортом, посетили смо Дане вина у Иђошу, потом смо обишли Мокрин и заиста верујем да је ово круна досадашње сарадње два града. Интензивније ћемо радити на размени деце и међусобног упознавања, тако да ово представња веома леп увод у оно што нас чека, а то је потписивање Повеље о братимљењу два града“, истакао је градоначелник.

Ради се о граду који се налази у близи границе са Словачком, познатом по производњи вина, врло јаком привредом и богатом културом, врло сличном месту Кикинди по броју становника и других капацитета:

“Верујем да ће ова повеља о сарадњи имати врло позитивне ефекте за оба града. Започели смо сарадњу са Кикиндом на пољу спорта, али нам је жеља да сарадњу проширимо на пољу културе, али нас занима и сарада у пољопривреди, поготово производњи вина. С обзиром на то да се ради о два врло слична града, са задовољством ћемо позвати наше суграђане да посете Кикинду“, додао је градоначелник града Јасло, Ришард Пабијан.

Извор: Град Кикинда