ПОТПИСАН УГОВОР – МИЛИОН ЕВРА ВРЕДНО УЛАГАЊЕ У ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР „СРЕМ“

Уговор о финансирању радова на доградњи и реконструкцији, адаптацији и санацији зграда Геронтолошког центра „Срем“ Рума потписан је данас. Уговор су потписали: испред Владе АП Војводине Зорица Лазић, в.д. директорка Управе за имовину АП Војводине, председник Општине Рума Слађан Манчић и директор Геронтолошког центра“Срем“ др Зоран Славујевић. Цео посао доградње, реконструкције, адаптације и санације зграде Геронтолошког центра „Срем“, вредан 98 милиона динара без ПДВ-а, финансира Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, која је пренела апсолутна инвеститорска права на Општину Рума.

„Стекли су се услови да уђемо у процедуру расписивања тендера, а пре тога ћемо послати захтев за сагласност Канцеларији за јавна улагања, с обзиром да смо овим Уговором добили инвеститорско право да спроведемо процедуру јавне набавке. Геронтолошки центар „Срем“ је у овом моменту један од најбоље организованих и најквалитетнијих домова за стара лица на територији Србије. Ипак, увек има простора за побољшање, тако да ће са новим улагањима услови за боравак старих лица бити још квалитетнији, подигнути на виши ниво„, изјавио је председник Манчић.

„Добијање средстава од Канцеларије за јавна улагања показује да бринемо о тој категорији становништва. Без обзира на то што је Геронтолошки центар у Руми у надлежности Покрајинске владе, ми смо као локална самоуправа осетили потребу, пријавили се на конкурс и успели да добијемо износ од готово милион евра за адаптацију, реновирање и надоградњу дома за стара лица. Након радова добићемо свакако још једну лепу слику града и општине, али примарни циљ је да се корисницима омогући што квалитетнији боравак“, поручио је Манчић.

Директор Геронтолошког центра „Срем“ др Зоран Славујевић се у име целог колектива Установе захвалио Канцеларији за јавна улагања Републике Србије, покрајинској администрацији и румској локалној самоуправи на челу са председником Слађаном Манчићем. Он је напоменуо да су предстојећи радови на доградњи, реконструкцији и адаптацији Установе одраз велике бриге за социјалну политику.

Имали смо мало дужу процедуру сређивања пројектно – техничке документације, међутим, у том послу смо имали снажну подршку Општине Рума, која је препознала простор да унапредимо нашу Установу. У разговору са директорима других геронтолошких центара увидео сам да нису све локалне самоуправе схватиле колико је ово важан пројекат, те су многе установе закасниле са предајом конкурсне документације и на тај начин остале без финансирања“, истакао је Славујевић.

У Геронтолошком центру „Срем“ ће се изводити инвестициони радови вредни око милион евра са ПДВ-ом. Комплетно реновирамо установу и унутра и споља, добићемо једно ново рухо, једну лепшу слику Установе. Хвала председнику Манчићу на констатацији да смо најбоља установа у региону и шире, ми то и јесмо, али да би остали најбољи морамо стално улагати у себе“, сматра др Славујевић.

Председник Општине Рума Слађан Манчић очекује да се процедура око тендера заврши у току ове године.

„Не искључујем могућност да ће се одређени радови, по избору извођача, одрадити и у зимском периоду, али већина тих радова мора сачекати повољније временске услове, више температуре, зато је реалније да права реконструкција Установе крене с пролећа наредне године“, поручио је Манчић.

Извор: Општина Рума