ПОТПИСАН УГОВОР О ДОНАЦИЈИ ИЗМЕЂУ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА И РУСКЕ ХУМАНИТАРНЕ МИСИЈЕ – СОЛАРНИ КОЛЕКТОРИ НА ОБЈЕКТИМА ДЕЧЈЕГ ДИСПАНЗЕРА У ЗРЕЊАНИНУ

Након што су 10. марта ове године градоначелник Зрењанина Симо Салапура и генерални директор Руске хуманитарне мисије у Београду Сергеј Шевчук потписали Меморандум о сарадњи, данас је у Зрењанину потписан и уговор на основу ког ће Руска хуманитарна мисија донирати постављање соларних колектора и опреме на објектима Дечјег диспанзера Дома здравља “Др Бошко Вребалов”. Уговор су потписали, у име Града Зрењанина, заменик градоначелника Саша Сантовац и у име донатора др Бранимир Нешић, извршни директор Регионалног представништва Руске хуманитарне мисије на Балкану. Потписивању је присуствовала и Јелена Травар Миљевић, заменик градоначелника Зрењанина. 

Уговор је закључен у складу са захтевима Савезног закона Руске Федерације “О донаторству и волонтирању“, а у циљу заједничког рада на учвршћивању мира, пријатељства и слоге између народа Русије и Србије. Уговором је регулисано учешће Руске хуманитарне мисије и Града Зрењанина у реализацији тог пројекта, а како се могло чути након потписивања, очекује се да он буде реализован до краја јуна ове године. 

 Руска хуманитарна мисија ће о свом трошку у својству донације реализовати набавку, испоруку, инсталацију и пуштање у рад аутономног система за напајање енергијом, а након пуштања у рад, систем се бесплатно преноси у власништво Града Зрењанина. 

Извор: Град Зрењанин