POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU 25 STANOVA U KLEKU, U OKVIRU REGIONALNOG STAMBENOG PROGRAMA – GRADNJA POČINJE U APRILU

Kako je i najavljeno sredinom januara, prilikom svečanog useljenja zgrade u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, namenjene izbegličkim porodicama, potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji novog stambenog objekta u okviru istog Regionalnog stambenog programa. Objekat sa 25 stambenih jedinica gradiće se u Kleku, a ugovor o izvođenju radova potpisan je prekjuče u Beogradu.

 Ugovor su potpisali v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dušan Kovačević i Vukajlo Babić, ispred Grupe ponuđača “Inobačka” d.o.o. Novi Sad, “Arhikom” d.o.o. Novi Sad i “BMC Connect” d.o.o. Novi Sad. Vrednost ugovorenih radova iznosi oko 959.758 evra sa PDV-om, a početak radova na izgradnji stambene zgrade na lokaciji u Ulici Save Kovačevića u Kleku očekuje se u aprilu. Rok za završetak izgradnje je 330 dana.

 Izgradnja stanova u Kleku deo je devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa. Cilj Regionalnog stambenog programa je trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.

Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao implementacionom jedinicom Programa.

 Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Izvor: Grad Zrenjanin