ПОТПИСАН УГОВОР ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ СА ЂАКОМ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Градоначелница Душанка Голубовић је данас у име Града Сомбора потписала уговор о стипендирању са ђаком генерације средњих школа Тањом Недељков, која је уписала Биохемијско инжењерство и биотехнологију на Технолошко-металуршком факултету у Београду.

„Тања је као врло успешан ђак до сада остварила право на градску стипендију. Ову стипендију додељујемо за оног матуранта који је према нашем правилнику најбољи од свих матураната из сомборских средњих школа и та стипендија траје цело школовање уз одређене услове за које смо сигурни да ће их Тања испуњавати, а то је да редовно уписује сваку наредну годину са одређеним просеком“ рекла је градоначелница Голубовић и додала да нема сумње да ће Тања успети те услове да оствари.

„Велика част ми је што ћу примати ову стипендију и велики подстицај у наставку образовања. Осећам и дозу позитивне одговорности“ истакла је стипендисткиња Града Сомбора Тања Недељков приликом потписивања уговора.

Поред стипендирања ђака генерације на високошколском образовању, Град Сомбор ове године додељује студентима и 35 градских стипендија, а у току је пријављивање на конкурс.

Извор: Град Сомбор