ПОТПИСАНА ДЕКЛАРАЦИЈА О ЗАЈЕДНИЧКИМ НАМЕРАМА ЗА САРАДЊУ АП ВОЈВОДИНЕ И ЖУПАНИЈЕ ТИМИШ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је свечаној седници Жупанијског већа Тимиш поводом Дана ове румунске жупаније, након које је потписана Декларација о заједничким намерама за сарадњу АП Војводине и Жупаније Тимиш, као и прослави  стоте годишњице румунске управе у Тимишу.

„Верујем да ћемо, на обострану корист наших грађана, ефикасно разрадити даље кораке у сарадњи,  за коју постоје велики потенцијали у свим областима – преко привреде, образовања, науке, технологије, културе, омладине и спорта, као и у привлачењу средстава из фондова Европске уније“, изјавио је Мировић, након потписивања и потврдио да је унапређење регионалне сарадње један од приоритета Покрајинске владе, те да су АП Војводина и Жупанија Тимиш, наслоњене једна на другу, и природно упућене на сарадњу.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је Дан Тимиша и стогодишњицу оснивања румунске управе у жупанији.

„Делимо Вашу радост због овог изузетног јубилеја, као што сте и ви, прошле године, у Новом Саду, са нама поделили радост приликом обележавања стогодишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији. У оба случаја, били су то историјски догађаји у којима су победила начела слободе, тада прокламованог права народа на самоопредељење и тежње за просперитетом у свим областима друштвеног живота. У времену које је од тада прошло,  сва та начела добила су историјску потврду у свакодневном животу“, рекао је председник Мировић.

Током боравка у Темишвару, председник Покрајинске владе Игор Мировић претходно је имао радни састанак са председником Жупанијског већа Тимиш Калином Јонелом Добрим, на којем су разматрана питања од заједничког интереса.

Свечаном обележавању јубилеја Тимиша присуствовала је и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, као и представници других регија из Европе и света.