ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ АПАТИНСКИХ СТУДЕНАТА

У Великој сали Скупштине општине Апатин данас су потписани уговори о финансирању нових 95 студената са територије општине Апатин. Овом свечаном догађају, осим студената и њихових родитеља, присуствовао је и председник општине Апатин, Милан Шкрбић. Шкрбић је честитао студентима на одличном успеху, захваљујући ком су стекли право на стипендије и обећао да ће износ истих идуће године бити увећан.

Оно што смо наследили од претходне власти је додела студентских стипендија у износу од 7.000 динара, те смо ту праксу наставили. Оно што смо обећали и што је готово извесно за идућу годину, а што смо предвидели буџетом,  је да ћемо тај износ повећати на 9.000 динара месечно. или 50 стипендија. Познајем пуно председника општина који се хвале кад поделе 20, 30 или 50 стипендија. Ми данас овде потписујемо уговоре са 95 студената. У питању су нови стипендисти, а укупно их, заједно са њима, финансирамо преко 190. У питању су студенти са просеком изнад 8, што је изузетан успех, те се од њих с правом пуно и очекује. Они су наша будућност, изјавио је Милан Шкрбић, председник општине Апатин и изразио наду да ови сјајни апатински студенти неће заборавити своју општину и да ће се вратити у Апатин по завршетку студија.

– Сигуран сам у то да ће се пуно значајних ствари десити док ова деца заврше своје факултете, и нове инвестиције и запошљавање, јер то је, коначно, обећање нашег председника Александра Вучића, а који је у последња два месеца више пута обећао да ће, након Куле, Апатину и Сомбору помоћи много више по питању инвеститора, јер је наш округ био неправедно запостављен у протеклом периоду, закључио је Шкрбић.

Извор: Општина Апатин