ПОТПИСАНИ УГОВОРИ С ПРВИМ КОРИСНИЦИМА, ГРАД ОБЕЗБЕДИО ДОДАТНИХ ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура одобрио је, поред раније опредељених десет, и додатних 3 милиона динара за суфинансирање мера енергетске санације на породичним кућама и становима за грађане са територије Града Зрењанина. Тиме ће сви грађани који су конкурисали за замену котлова и столарија и при том испунили административно – техничке услове по јавном позиву моћи да остваре субвенције.

Град Зрењанин расписао је средином августа јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације на породичним кућама и становима за грађане са територије Града Зрењанина. Конкурс се тицао замене спољних прозора и врата, са пратећим грађевинским радовима, као и замене котлова на природни гас у кућама које поседују систем централног грејања. 

На овај јавни позив пријавио се велики број грађана, а услове је испунило 97 њих заинтересованих за замену котлова и 188 за замену прозора и врата. Претходно је расписан јавни позив за привредне субјекте, односно извођаче радова и одабрано њих десет – седам предузећа у области замене столарија и три у области котлова за грејање.

Подсећамо, Град Зрењанин закључио је са Министарством рударства и енергетике Споразум о суфинансирању мера енергетске ефикасности које се односе на замену столарије и у граду Зрењанину на замену котлова. Укупан износ средстава који је на располагању за те мере од стране Града Зрењанина и Министарства рударства и енергетике износио је 17,4 милиона динара, од којих је 10 милиона издвојио Град Зрењанин, што је и међу највећим износима које је за ову намену издвојила једна локална самоуправа, а 7,4 милиона динара наменило је Министарство.

Од укупног износа, 12,5 милиона динара опредељено је за замену столарије, док је 4,9 милиона намењено за замену котлова. Сада ће тај износ од 12,5 милиона бити увећан за још три, што значи да ће за енергетску санацију кућа бити опредељено укупно 15,5 милиона динара. 

Грађани ће моћи да остваре подршку максимално до 50 одсто вредности радова.

Претходних дана у Градској кући организовано је потписивање уговора са корисницима.

Извор: Град Зрењанин