ПОТПРЕДСЕДНИК МИЛИЋЕВИЋ НА ОТВАРАЊУ НОВЕ ФАБРИКЕ „FRONERI ADRIATIC“ У СТАРОЈ ПАЗОВИ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Браниславом Недимовићем, председником општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем и директором компаније „Froneri Adriatic“ Ибрахимом Наџафијем, учествовао је у отварању нове фабрике сладоледа „Froneri“ у Старој Пазови.

Потпредседник Милићевић је у име Покрајинске владе изразио задовољство и захвалност власницима и менаџменту компаније „Froneri“ на инвестицији вредној 20 милиона евра, изградњи нових 18 хиљада квадрата фабрике, увођењу у производњу најсавременије линије и технологије, и на отварању 200 нових радних места.

Како је Милићевић навео, све то доприноси бржем економском развоју Србије, што показује раст бруто домаћег производа у првом кварталу ове године од 4,6 одсто. Резултати су видљиви и у расту индустријске производње и извоза, смањењу незапослености, али све већем броју туриста који посећују нашу земљу.

„Интензивном екномском развоју Србије активно доприноси и покрајина Војводина, где је у прва четири месеца ове године забележен раст индустријске производње од 4,3 одсто, повећање извоза за готово 10 одсто и реалан раст промета роба у трговини на мало од 5 одсто“, рекао је Милићевић и посебно нагласио да је број незапослених смањен за чак 15,7 одсто, или 23.932 нова радна места.

Компанија „Froneri“ је основана 2016. године као заједничко улагања у области сладоледа, смрзнуте хране и хладних млечних производа, спајањем компанија Nestlé и R&R. „Froneri“ је саграђен на успеху снажних Nestlé брендова и искуству у дистрибуцији са конкурентним производним моделом и значајним присуством у малопродаји британске компаније R&R. Након успешног заједничког улагања на глобалном нивоу, компанија је повећала своју производњу.