ПОТПРЕДСЕДНИК МИЛИЋЕВИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ ФРАНЦУСКЕ РЕГИЈЕ ВАЛ ДОАЗ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију регије Вал Доаз из Француске коју предводи Жан Франсоа Бенон, директор Комитета за економски развој са којом је разговарао о интезивирању и проширивању сарадње две регије.

Изражен је заједнички став да постоји простор и могућност да се постојећа сарадња прошири и интезивира. Једна од идеја је да се та сарадња која је изузетна између градова, институционално прошири и на ниво регија.

Саговорници су се сагласили да би било веома значајно добре односе две регије институционализовати кроз Споразум о сарадњи АП Војводине и регије Вал Доаз, која би подразумевала сарадњу у области привреде, пољопривреде, здравства, културе, као и у повезивању Универзитета и размене студената. Таквим споразумом и подизањем односа на тај ниво послао би се јасан сигнал и подршка привредницима са обе стране да што тешње сарађују.

Искорак у сарадњи између АП Војводине и регије Вал Доаз, сматрају саговорници, било би организовање Привредног форума у Новом Саду уз присуство најзначајнијих привредника са обе стране како би се презентовали привредни потенцијали обе регије.

Састанку су присуствовали и представници Привредне коморе Војводине и Града Новог Сада.

Извор: Влада Ап Војводине