ПОТПРЕДСЕДНИК МИЛИЋЕВИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ ИЗ ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију из покрајине Норт-Вест (North-West), у Јужноафричкој Републици (ЈАР), коју предводе министарке финансија, економије и предузетништва Венди Нелсон и туризма Дезбо Мохоно.

Саговорници су се међусобно информисали и упознали о привредним потенцијалима, две земље, Републике Србије и Јужноафричке Републике. У разговору је оцењено да потенцијал за сарадњу и размену искустава постоји у прерађивачкој и прехрамбеној индустрији, затим у производњи семенске робе и пољопривредне механизације и опреме, као и у примени информационих технологија у пољопривреди.

Гости из Норт-Веста истакли су да је за њихову покрајину драгоцено и искуство које АП Војводина има у успешном функционисању задружног система, те да су заинтересовани да тај модел пренесу својим пољопривредницима.

Прилика за конкретно повезивање привредника из АП Војводине и Норт-Веста, као и привредних комора и специјализованих института, биће већ у мају, када ће делегација из Јужноафричке Републике посетити Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Делегација из Норт-Веста која је данас посетила АП Војводину, борави у вишедневној посети Републици Србији поводом Сајма туризма који се одржава у Београду.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за пољопривереду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.

Извор: Влада АП Војводине