ПОТПРЕДСЕДНИК МИЛИЋЕВИЋ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Владе Црне Горе, на челу са министром културе Александром Богдановићем, која на позив Покрајинске владе борави у АП Војводини поводом обележавања сто година од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Потпредседник Милићевић упознао је госте са историјским значајем обележавања овог јубилеја у Србији, истакавши да се српски народ у том тренутку борио не само за своја права, него и за права свих грађана који живе на простору данашње Војводине.

Милићевић и Богдановић су у разговору оценили да постоји простор да се досадашња сарадња Србије и Црне Горе интензивира, посебно у области економије, привреде, туризма, образовања, науке и културе. У разговору је изложена идеја да се током 2019. године, на манифестацији Дани културе, грађанима Црне Горе представи богат културни садржај АП Војводине и Србије.

Састанку је присуствовала и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.