ПОТПРЕДСЕДНИК МИЛИЋЕВИЋ УРУЧИО ПРИЗНАЊЕ „КАПИЈА УСПЕХА“ НАЈБОЉИМА У УГОСТИТЕЉСТВУ И ТУРИЗМУ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас традиционално годишње признање „Капија успеха“, које Привредна комора Војводине додељује најбољима за достигнути квалитет услуга у угоститељству и туризму.

„Капије успеха“, као највише признање за квалитет услуга у својим делатностима у 2017. години, понели су: „Атеље вина Шапат“ Нови Сланкамен, Гарни хотел „Вила Милорд Ресорт“ Палић, винарија „Винум“ Сремски Карловци, „Mokrin House coworking &coliving prostor“ Мокрин, ресторан „Cubo“ Нови Сад, ресторан „Зак“ Нови Сад и „Чарда код Браше“ Бегеч.

Потпредседник Милићевић је нагласио да туризам заузима значајно место у економији Србије и Војводине. О томе говори и податак да је директни приход од туризма прошле године био 1,2 милијарде евра, а у 2018. се очекује 1,4 милијарде евра.

Значајан допринос добрим резултатима у туризму даје и Војводина, са забележеним растом доласка туриста у 2017. години од 11,2 одсто, односно скоро 500.000 туриста је посетило нашу покрајину и остварило 1.159.845 ноћења.

Тај тренд раста је, према речима потпредседника Милићевића, настављен и у 2018, са забележеним растом доласка туриста од 14,7 одсто у првом кварталу године.

„Покрајинска влада је у последње две године, акценат ставила на економски развој, и значајним средствима помаже развој привреде, тиме и туризма, кроз субвенционисање нових радних места, набавке нове опреме, изградње објеката и едукације“, казао је Милићевић и додао да ће с том подршком наставити и убудуће како би резултати у туризму били још бољи.

Милићевић је додао да је битан помак направљен у промоцији војвођанског и српског туризма наступима на домаћим и међународним сајмовима, те да су носиоци тих активности Покрајинска влада, Туристичка организација Војводине и Привредна комора Војводине. Препознатљивости нашег туризма допринела је и манифестација „Дани Војводине“ која је у протеклих две године одржана у низу земаља региона.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић је нагласио да се војвођански туризам значајно позиционирао на туристичкој мапи на домаћем и страном тржишту и додао да ће ПКВ наставити са подршком развоју туризма у АП Војводини и Србији. Добитницима признања је поручио да и даље развијају и негују висок квалитет услуга усмерен ка потрошачу.

Престижно признање „Капија успеха“ додељује се већ 26 година и то за достигнути квалитет услуга, на основу критеријума као што су: категорисани објекти смештаја, ресторани, лиценцирани организатори путовања и објекти који на најбољи начин представљају мултиетничку заједницу Војводине и доприносе обликовању војвођанских туристичких вредности. Поред признања „Капија успеха“, ПКВ је доделила и Плакете за квалитет услуга другопласираним кандидатима.