ПОТПУНА ДЕПОЛИТИЗАЦИЈА СТУДЕНАТА И ЊИХОВИХ АКТИВНОСТИ.

На данашњем састанку са директором и главним и одговорним уредником ЈМУ РТВ
договорено је да активности студената, организација и студендтских институција добију више медијског простора, потпуна деполитизација студената у медијском извештавању и објективно извештавање о свим дешавањима у оквиру Универзитета, као и да се унапреди комуникација између представника студената и студентских организација и самог јавног сервиса.
Овим путем још једном апелујемо и на остале медије да протесте који се одвијају и у
кампусу Универзитета не називају студентским, јер се ради о грађанском окупљању које има искључиво политичке циљеве. Непосредно након предаје нашег захтева ЈМУ РТВ реаговали су појединци из политичких организација покушавајући да тврдњама мимо било какве логике и даље врше притисак на медије да протесте зову студентским.
Контактирали су нас и поједини медији са тенденциозним питањима искључиво
инспирисаним политичким дешавањима, а ми смо управо и реаговали због тога што не
желимо да се студенти злоупотребљавају зарад било чијих политичких интереса. Називати ове протесте „студентским“ јер у њима учествују поједини студенти, има логике колико и светско првенство у фудбалу назвати „светско првенство у цвећарству“ само зато што се неколико фудбалара који наступају школују за цвећара. На политички инструисана питања нећемо одговарати, осим уколико се тичу квалитета студирања, студентског стандарда и процеса и квалитета наставе, јер је један од наших захтева управо био потпуна деполитизација студената и њихових активности.
Понављамо да свако има право да учествује на јавним грађанским окупљањима у
демократском друштву за које смо се борили и које имамо намеру да унапређујемо, али
нема право да никога ни у било чије име злоупотребљава. Позивамо све наше колеге да
заједничким знањем и залагањем кроз институције градимо боље друштво у којем
живимо.
Студентски парламент Универзитета у Новом Саду