ПОТПУНА РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКОГ ТЕРЕНА У ЦЕНТРУ ИНЂИЈЕ

Отворени спортски терен који се налази у самом центру Инђија поред Основне школе „Петар Кочић“ биће потпуно реновиран и до почетка нове школске године добиће модеран и савремени изглед. На конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Општина Инђија је добила 50 посто средстава од укупно шест милиона динара, колико је процењена вредност пројекта.

Радовима биће обухваћена санација бетонских трибина, постављање нове и санација постојеће ограде, замена кошаркашке конструкције и рукометних голова. Осим тога, подлога ће бити урађена као на школским теренима у Бешки, Марадику и код Културног центра, односно поставиће се савремена мултифунцкионална подлога која се у погледу сигурности, перформанси, удобности и трајности издваја од досадашњих решења.

Предност се огледа и у смањивању спортских повреда, штити ноге и зглобове услед еластичности а отпорна је на воду, масноће, бензин, уља и средства за прање.

Имајући у виду да је у непосредној близини недавно асфалтирана нова улица и изграђен нови стамбени објекат за колективно становање, овај део Инђије добиће потпуно другачији, савремени изглед.

Терен је тренутно у веома лошем стању услед дугогодишње запуштености.

Извор: Општина Инђија