ПОВЕЉА „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“ МИЛАНУ ГЛУШЦУ

 Традиционална додела признања „Капетан Миша Анастасијевић“ одржана је у понедељак у Ректорату Универзитета у Новом Саду. Изабрано је 20 појединаца који су својим примером допринели афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва на територији Аутономне Покрајине Војводине. Један од овогодишњих добитника је и Милан Глушац, бивши председник општине Врбас и посланик у актуелном сазиву Народне Скупштине Републике Србије. 

Награда „Капетан Миша Анастасијевић подсећа на лик и дело познате перјанице српског предузетништва Мише Анастасијевића и једног од највећих филантропа и добротвора из XIX века који је створио велико богатство. Они који су показали друштвену одговорност су и награђени. Изабрано је и 20 привредних и друштвених субјеката и стваралаца који су најбољи у својој области на територији АП Војводине, пренео је РТВ.
„Велико је задовољство бити добитник Повеље ‘Капетан Миша Анастасијевић’ и наћи се у друштву свих других награђених, људи који својим деловањем свакодневно унапређују себе и друштво у ком живе. Истовремено, награда је и велика обавеза и подстрек да се са одговорним радом настави у будућности. Налазимо се у комплексним околностима и као друштво суочавамо се са оштрим изазовима, држава предузима на себе терет кризе, а на нама као појединцима да је да дамо свој допринос да се проблеми реше и наставимо путем развоја. То је наш задатак, у било ком сегменту да делујемо, било да је то економија, енергетика, образовање, култура, спорт, како би се систем могао нормално да функционише“, рекао је Глушац и захвалио жирију за доделу награде.

Поред Глушца, овогодишњи лауреати између осталих су: Проф. др Срђан Колаковић, декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду; Проф. др Драган Станић, председник Матице српске; Мр Милан Јарић, помоћник Покрајинског секретара за привреду и туризам; Станко Љубичић, помоћник градоначелника Града Новог Сада; Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа; Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине; Зоран Семеновић, председник општине Шид; Проф. др Александар Реџек, директор Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица; Весна Вучуревић, председник Групе „Универекспорт“; Предраг Михајловић, председник Управног одбора Удружења банака Србије.

Извор: Општина Врбас