ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ, НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ АУТОРИ ЛИКОВНОГ И ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА

Неповољна епидемиолошка ситуација омела је просветне раднике и 570 ђака Основне школе „Жарко Зрењанин“ да поводом Дана школе приреде свечаност. Изостали су бројни садржаји, али не и пригодан ликовни и литерарни конкурс „Школа у доба короне“. Пристигао је велики број радова, а најбољим ауторима, међу којима је било и ученика других школа, пригодне поклоне је уручио Тихомир Фаркаш, директор ОШ „Жарко Зрењанин“:

-Награђено је десеторо ученика на ликовном и седморо на литерарном конкурсу. Маркетинг тим школе снимио је видео материјал „Нешто мало другачије“ у ком су приказали како се ранијих година обележавао Дан школе. Надамо се да ћемо се већ следеће године, у ово време, вратити уобичајеној свечарској атмосфери и свим сегментима који су везани за обележевање Дана школе- навео је Фаркаш. Ученицима и колективу ОШ „Жарко Зрењанин“ честитала је Милена Живков, чланица ГВ за образовање и културу:

-Они Дан школе прослављају на неуобичајен начин, али са веома инспиративном темом „Школа у доба короне“. Живимо са тим и то је сигурно нешто што желимо што пре да заборавимо. Радови ове деце сведочиће једног дана о томе како су доживели пандемију коронавируса- констатовала је Живков.

Извор: Град Кикинда