ПОВРЕЂЕНИ МЛАДИЋ АЛБАНСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ У СТАБИЛНОМ СТАЊУ

Младић албанске националности претучен у Новом Саду у ноћи између суботе и недеље, који је задобио тешке телесне повреде, оперисан је и његово здравствено стање је стабилно, изјавио је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, након обиласка повређеног младића у Ургентном центру Клиничког центра Војводине.

Он је додао да се повређени младић налази на јединици полуинтензивне неге, те да се, како је рекао, очекује да младић у наредним данима буде пуштен на кућно лечење.

„Други повређени младић задобио је лакше телесне повреде и пуштен је истог дана, након хоспитализације, на кућно лечење“, казао је секретар доц. др Гојковић.

Секретар Гојковић истакао је да је полицијска истрага у току, да МУП Србије и ПУ Нови Сад раде на расветљавању овог случаја како би се починиоци што пре пронашли и казнили у складу са законом.

„Покрајинска влада најоштрије осуђује овај инцидент, као и све видове хулиганског и вандалског понашања, а поготово уколико оне имају било какав призвук националне, верске и политичке конотације“, рекао је секретар доц. др Гојковић.

Повређеног младића обишли су и заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић и председник Матице Албанаца у Србији Демо Бериша.