POWERLIFTING: DEVET TAKMIČARA – DEVET MEDALJA ZA DIZAČE PANČEVAČKOG DINAMA

Devet medalja osvojili su dizači pančevačkog Dinama na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u subotu, 8. maja u Bačkoj Palanci. Ekipa KDT „Dinamo“ bila je najbronija na prvenstvu Vojdovine – nastupilo je devet takmičara(četiri devojke i petoro muškaraca), navodi 013info.

 Svetlana Danilović osvojila je prvo mesto u kategoriji do 69 kg i ujedno je proglašena i za najjaču takmičarku na prvenstvu.  U kategoriji devojaka preko 84 kg zlatnu medalju osvojila je Jovana Radovanov, dok je Tanja Kalinić u istoj težinskoj kategoriji takođe osvojila zlato u konkurenciji veteranki (masters m1). Milica Kljaić osovjila je drugo mesto u kategoriji do 84 kg.  

 U konkurenciji seniora, zlatne medalje pripale Vladimiru Joviću (kategorija -66 kg), Mirku Vještici (kategorija -83 kg) i Aleksandru Radivojeviću. Srebrne medalje osvojili su Strahinja Zorkić (kategorija do 105 kg) i Luka Vujadinović (kategorija do 120 kg). Aleksandar je, poput Svetlane, proglašen za najboljeg takmičara na prvenstvu. 

 Na ovom takmičenju predsednik kdt „DInamo“ Filip Vlajić je bio glavni sudija. 

 „Ostvaren je veliki i značajan uspeh koji ćemo svakako pamtiti. Moram napomenuti da je ova godina jako značajna za klub i za dizački sportu u našem gradu. Ove godine proslavljamo 2 velika jubileja. Pre tačno 75 godina osnovan je klub dizača tegova „Dinamo“ (stari naziv Teškoatletski klub „Dinamo“). Drugi veliki jubilej vezan je za obnovu kluba koja je usledila  2016. godine, pre tačno 5 godina.  Naredno takmičenje koje nas očekuje  zakazano je za 28/29.maj u Zaječaru, gde će se održati dvodnevno prvenstvo Srbije u powerliftingu. Cilj kluba je usmeren na osvajanju titule najboljeg kluba. Imamo najjaču i najbroniju ekipu u državi. Želja nam je da budemo najbolji u 2021. godini koja je jako značajna za naš sport“, rekao je Filip Vlajić.

Izvor: 013info