POZIV I NAJAVA IZLOŽBE VOJVODINA – VLADIMIR JOVANOVIĆ VAVA

Pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija“Vojvodina“, novosadskog fotoreportera Vladimira Vave Jovanovića. Otvaranje izložbe je 9. aprila u 17 časova u Rusinskom kulturnom centru (poznatije kao „Matka“) u ulici Jovana Subotića 8 u Novom Sadu. 

Izložba fotografija „Vojvodina“, prikazuje vojvođanske ljude, situacije i predele Vojvodine koje je svojim fotoaparatom zabeležio Vladimir Vava Jovanović za svojih 25 godina rada kao fotoreporter.

Ova izložba je prethodno bila postavljena tokom novogodišnjih praznika u Arhivu Vojvodine, te je ovo ujedno prilika da je vidite ili pak ponovo pogledate ukoliko vam se tada dopala.

Izložba je prodajnog karaktera.

Vladimir Jovanović Vava, rođen u Novom Sadu početkom septembra 1978. godine. Osnovnu školu i srednju tehničku „Jovan Vukanović“ smer fotograf završava u svom rodnom gradu. Od treće godine srednje škole počinje da radi u dnevnim novinama kao fotoreporter. Prvo je to bio „Dnevnik“ pa „Blic“ pa „Nezavisni“ da bi mu se potom nizalo iskustvo u većini redakcija štampanih medija. To iskustvo naravno ne bi postojalo u tom opsegu da mu mentori, kasnije kolege, nisu bili vodeći fotoreporteri Novog Sada. 

„Fotoreporter nikad ne može da kaže da sve zna, jer onda može okačiti aparat o klin i da batali ovaj poziv“ – jednom prilikom reče Gavrilo Grujić fotoreporter ovdašnji.

Svoje bogato iskustvo Jovanović upotpunjuje i radom kao oficijalni fotograf Vlade AP Vojvodine. Osim kao fotoreporter, radi i kao stock fotograf sa iskustvom moderatora za stock sajtove, ali i kao edukator svima onima koji su voljni da nauče osnove kao i napredne „cake“ fotografskog zanata. Trenutno fotografiše za mrežu medija u sastavu „Udruženja Media Portal“ gde je od samog osnivanja.

Za 25 godina rada i miliona „ispucanih“ fotografija, svoje fotografije je izlagao i na izložbama, kako kolektivnim tako i na nekoliko samostalnih.

Irin je otac.