ПОЗНАТИ ФИНАЛИСТИ ФЕСТИВАЛА ПОЕЗИЈЕ МЛАДИХ

Жири Фестивала поезије младих саставу: Перо Зубац, председник, Иван Лаловић, Данило Јокановић и Горан Лабудовић Шарло, чланови, изабрали су финалисте наше најзначајније и најстарије књижевне манифестације за песнике до 27. година старости.

„Чланови жирија одржали су видео конференцију 23. јула 2020. године на којој су прогласили финалисте 52. Фестивала поезије младих. Од 82 пристигла рукописа на адресу Фестивала, жири је одлучио да на 52. ФПМ позове следеће младе песнике: Илону Богнар из Равног Села, Ксенију Голубовић из Новог Сада, Милену Ж. Кулић из Бачког Доброг Поља, Косту Косовца из Београда, Стефана Лазаревића из Седлара, Владану Перлић из Бањалуке, Анђелу Пендић из Београда, Сузану Рудић из Степановићева, Шимона Тсуботу из Београда и Фарука Шахата из Сарајева.

Жири ће у току прве недеље септембра донети одлуку о награђеним песницима, а селектор Палете младих ће донети одлуку о најбољем младом сликару.

Фестивал ће уручити награде за песнике, прву штампање књиге, другу и трећу новчаног карактера, а победнику Палете ће бити уручена откупна награда за слику.

Песме финалиста биће штампане у септембарском броју Часописа Траг“, саопштио је данас Бранислав Зубовић, секретар Фестивала поезије младих.

Извор: Општина Врбас