POZORIŠNI FESTIVAL „UPAD“, 31. OKTOBAR – 5. NOVEMBAR 2023, SKCNS FABRIKA

Pozorišni festival „Upad“, koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, održava se po peti put, od 31. oktobra do 5. novembra u Fabrici SKCNS-a. Osnovna ideja „Upada“ je promovisanje i popularizacija pozorišne umetnosti za mlade, a sve predstave u programu izabrali su aktivni mladi gledaoci i gledateljke: Anja Pejinović, Marija Đurđević, Pavle Hrnčić, Višnja Vukajlović, Jelena Laketić, Petra Protić, Mila Pajić, Ameli Stakić,  Staša Kecmanović i Lana Trklja.

Festival počinje u utorak 31. oktobra kada će biti izvedena predstava “O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?”, a nastavlja se 1. novembra kada je na repertoaru predstava „Gidionov čvor”. U petak 3. novembra biće izvedena predstava „Devojčice“, a u subotu 4. novembra „Na litici“. Festival će zatvoriti predstava „Major i Helena“, koja će biti izvedena u nedelju, 5. novembra.

Sve predstave počinju u 20 časova.

Za učenike i studente ulaz je besplatan na sve predstave, uz obaveznu rezervaciju ulaznica na ovom linku https://bit.ly/3LUQoEt. Redovna cena ulaznica biće 500 dinara i moći će da se kupe pred početak predstava u SKCNS Fabrici.

Prethodnih godina, Festival „Upad“ organizovan je u sklopu međunarodnog projekta “Be SpectACTive!” koji podržava EU program Kreativna Evropa, a čiji fokus je razvoj aktivne publike i participacija, kao i međunarodna mobilnost umetnika. Od ove godine, Festival nastavlja da se razvija samostalno, u produkciji Studentskog kulturnog centra Novog Sada, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grada Novog Sada.