ПОЗОРИШТЕ У СУБОТИЦИ У НОВОМ РУХУ ПОЧЕТКОМ 2020. ГОДИНЕ

Нови рок за завршетак изградње Народног позоришта у Суботици је крај следеће, односно прва половина 2020. године. То је најава министра културе Владана Вукосављевића, дата приликом обележавања првих годину дана рада Владе Србије у Суботици.

Пре тачно три године, на данашњи дан Суботичани су добили један од симбола града назад – стубове Народног позоришта. Од тада до данас завршена је још једна фаза спољашњег уређења зграде, али су пропала и два тендера за унутрашње уређење, вредна више од пола милијарде динара.

И поред тога, први човек Министарства културе, које је једно од финансијера пројекта, Владан Вукосављевић мисли да ће позориште бити завршено у наредних годину и по дана. 

„Имајући у виду различита искуства и особености реконструкција и изградња овакве врсте можемо рећи да је 2020. година, односно прва половина, коначни крајњи рок заправо за окончање радова, али ја верујем да ће до краја следеће године најзад бити завршена изградња и реконструкција Народног позоришта у Суботици, то јесте велики и важан пројекат“, рекао је Владан Вукосављевић, министар културе и информисања.

Грађани нису превише оптимистични да ће и овај рок бити испоштован с обзиром да радови трају већ једанаест година, а у пар наврата су обустављани због мањка пара и препројектовања.

Након отварања Народног музеја у Београду, реконструкција Народног позоришта у Суботици постала је највећа капитална инвестиција у култури у Србији.

Извор: РТВ