ПРАВИ МИРАКУЛ ИСПОД ЏИБОНИЈЕВОГ ПРАМЦА

Дан жена 2018. у Новом Саду може слободно да се упише у лични „либар” захваљујући концерту једног од најпопуларнијих певача из региона, Златана Стипишића Џибонија. Новосадски џентлмени су имали прилику да на фин начин почасте своје нежније половине, али су и сами уживали до коштане сржи… али којим речима све то описати?! Буквално су сви устали на ноге и „пошизели” већ на прве тактове музике.

фото: В. Раонић

Сјајно озвучење, невиђена посећеност (један Скопљанин је изјавио да је возио 11 сати до Новог Сада) свечана атмосфера, срећна и распевана публика свих животних доби, контакт певача са публиком… И много, много невероватне енергије, довољно да се покрене нуклеарна подморница, а не само бродић „Удица” постављен на бину.

Сјајни музичари (не желим да се огрешим о друге, али без виолинисте и пијанисте не би било исто), невероватни пратећи гласови плус мушка певачка клапа „Искон”, ванземаљска бруклинска певачица Маја Азукена и као изненађење – Дамир Урбан, донели су нам и лето, и море, и дугу пловидбу кроз срећу и тугу, и далматински „штих”, и окена, и небо. А тек шта рећи за Џибонијев раскошни глас?! Само молитву да нас поново не остави да седам година чекамо његов следећи концерт!!!

фото : В. Раонић

И таман кад су се око поноћи опростили са публиком и кад смо мислили да се чаробна пловидба завршила, приредише нам и акустичну верзију неколико песама са тамбурашима, чисто да надмаше све што смо очекивали за мало скупљу цену карте. И док је Џибони са тамбурашима силазио са мале бине, Маја Азукена је оживела перформанс на великој сцени и увукла нас у нови музички торнадо… Људи, боље не постоји, све вам се позлатило!!!

За vojvodjanske.rs : В. Раонић