ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА У „БИСЕРУ“

У духу предстојећих божићних и новогодишњих празника и дана даривања који нам заједно предстоје, чланови Удружења „Љубитеља ручних радова“ из Србобрана посетили су штићенике Друштва за помоћ МНРО „Бисер“ и уручили им вредне поклоне.

„Дан у ‘Бисеру’ обележила је посета пријатеља из Удружења ‘Љубитељи ручних радова’. Даривали су нас поклонима које су сами израдили, као што су медењаци, разне играчке ручно рађене, привесци, јастуци и подметачи за столице, а уз то и пуна кутија слаткиша. Чланови Удружења упознали су се и провели неко време са корисницима и запосленима у дневном боравку ‘Бисера’. За понедељак је договорена заједничка продајна изложба радова корисника дневног боравка и чланова Удружења, у Дому културе у Србобрану. Већ од 15.00 часова сви радови биће изложени и ко год жели моћи ће да дође да погледа и купи оно сто му се свиди“, рекла је Маринела Сабо, дефектолог у „Бисеру“.

Два удружења договорила су да у 2022. години организују заједничке креативне радионице за своје чланове. 

Ержебет Фиштеш, председница Удружења „Љубитеља ручних радова“, изразила је задовољство дочеком и гостопримством у „Бисеру“. 

„Пошто се ближи Божић и новогодишњи празници, одлучили смо да са мањим поклон пакетима и нашим ручним радовима обрадујемо све кориснике и запослене у ‘Бисеру’. Од чарапа смо направиле прелепе мачке, али ту су и плетени Деда мразеви, привесци за кључеве, мање торбе као и подметачи за столице. У пакете смо ставиле и медењаке, слаткише и слано пециво. Са одговорнима у Удружењу смо се договорили да ћемо се убудуће чешће срести и сарађивати, а почетак конкретне сарадње заказан је већ за понедељак 20. децембар у Дому културе, где ћемо организовати заједничку изложбу Друштва за помоћ МНРО ‘Бисер’ и Клуба за неговање традиција“, рекла је Ержебет Фиштеш и свим грађанима пожелела срећне божићне и новогодишње празнике.

Извор: Општина Србобран