ПРАЗНИЧНА ФИЛМСКА И ЏЕЗ ЧАРОЛИЈА ЖЕЉКА ЈОКСИМОВИЋА

Концерт Жељка Јоксимовића у Новом Саду био је нешто ново и помало светски. За тренутак се могло помислити да може бити у неком клубу било где, а опет, било је ту! Мала сала Спенса и празнична атмосфера довели су до чвршћих веза извођача и публике и емотивног набоја. А на видео-биму светлели су повремено прозори иза којих падају крупне снежне пахуље, дочаравајући предпразничко расположење.

Жељко нам је извео мноштво дивних рок, поп и филмским песама, донесених у другачијем, џез или блуз издању. Уз фантастични Биг бенд који чини око 30 врсних музичара, публика је уживала у песмама из домаћих филмова и серија: Национална класа, Танго аргентино, Балкан експрес, Бошко Буха, али и у песмама Кемала Монтена, Оливера Драгојевића и Луиса. Па затим, неочекивано, уз Лелу врањанку чију је деоницу Жељко одсвирао на својој хармоници старој 30 година. Атмосфера се усијала уз песму Земљо моја и Жељкову гошћу.

Песму Није љубав ствар чули смо на шпанском, али смо чули и Мишел, Љубави и остале његове песме, опет мало промењене на џез. И кад је требало на наступи крај, публика је тражила мало више, те нам је Жељко везао десетак песама, и тада је почела права журка и шизење.

Међу четири певачице које су анђеоски певале пратеће гласове, била је и једна будућа мама којој је термин за порођај, како је Жељко у шали рекао, данас или сутра.

Захваљујемо свим музичарима што су нам својим врхунским професионалним радом створили овај диван предновогодишњи угођај. Сам певач је, такође, нагласио да је баш уживао те вечери. Беше то обострана љубав и задовољство!

За Vojvodjanske.rs, Жељкова гимназијска другарица, В. Раонић!