ПРАЗНИЧНА ПРИРЕДБА У ШКОЛИ У БАВАНИШТУ

У петак, 21. децембра, у фискултурној сали ОШ „Бора Радић“, одржана је приредба поводом завршетка првог полугодишта и празника, коју су припремили чланови хорске, руске, драмске и литерарне секције са својим наставницима, али и малишани са учитељицама. 

Приредба је почела хорским извођењем композиције „Домовина“, а затим су ученице 4-2 рецитовале песму „Сусрет са Деда Мразом“. Ученици 4-1 певали су песме „Моја диридика“ и „Српкињица једна мала“. Након тога, чланови литерарне секције, ученици 5-2 и 5-3, саопштили су „Вести из несвести“ за предстојећу Нову годину. 

Чланови Руске секције певали су  песму „Голубая ночь“. Потом су ученици 2-2 одељења – Анђела Станковић у улози учитељице и Ђорђе Ћоровић у улози Мише – драматизовали текст „Зна он унапред“ Гвида Тартаље. Несвакидашњу „Игру из Шпаније“, која никога није оставила равнодушним, извеле су ученице 3-2 одељења.

Чланови Драмске секције, ученици шестог разреда, драматизовали су текст „Срећна Нова година“. Након тога, ученици 3-1 одељења извели су ритмичку обраду игре Јоханеса Брамса. Потом су чланови руске секције извели руску игру. 

Приредба је завршена новогодишњом композицијом „Звончићи, звончићи“ у хорском извођењу и на самом крају водитељка, Емилија Живков, ученица 8-2, још једном је  поздравила публику и честитала Нову годину и предстојећи Божић.

Приредбу су припремали: учитељице Жељка Ковјенић, Јасмина Антић, Зорица        Радуловић, Биљана Васић и наставници Вишња С. Павловић, Душан Симић, Дејана Лајевец, Данијела Стојковић.

Публика је уживала, а то потврђују и фотографије које нам је, уз извештај о приредби, проследио Душан Симић, наставник српског језика и књижевности  у ОШ „Бора Радић“ у Баваништу.

Извор: Општина Ковин