ПРАЗНИК ОДБОЈКЕ ОКУПИО ОКО 500 ДЕВОЈЧИЦА И ДЕЧАКА

Трећи Streetvolleyball турнир окупио је данас на градском тргу око 500 дечака и девојчица из десетак војвођанских клубова.Великом празнику одбојке, по први пут, одазвао се и београдски клуб на чијем челу је бивши прослављени репрезентативац Един Шкорић. Промотер турнира нема дилему да су оваква окупљања од изузетног значаја за младе одбојкашице и одбојкаше:

– Ово је прилика да се друже, упознају и размене искуства, а све у циљу популаризације нашег трофејног спорта- оценио је Един Шкорић. Са одбојкашком репрезентацијом СРЈ освојио је златну медаљу на Европском првенсту у Чешкој 2001. године:

– Током каријере освојио сам доста медаља, а све што сад радим је због тога. Покушам да искуство стечено у клупској и репрезентативној каријери пренесем на њих, у у њима пробудим ту искру љубави према спорту и одбојци- подвукао је Един Шкорић. У име локалне самоуправе, учеснике одбојкашког турнира поздравио је Миодраг Булајић, члан Градског већа:

– Извесно је да ово велик одбојкашко дружење постаје традиционално. Наша је обавеза, али и велико задовољство, да овој деци пружимо подршку. На нама је да створимо адекватне услове који ће, уз стручан рад, донети резултате- поручио је Булајић. Тренер МОК “Кикинда”, Милан Радосавчев, у име организатора, потврдио је да су промоција одбојке, али и дружење деце, основни циљеви ове спортске манифестације:

– Трудимо се, а у томе и успевамо, да турнир из године у годину буде масовнији. Ово је велика промоција одбојке, али и нашег града – констатовао је Радосавчев.

Извор: Град Кикинда