PRAZNIK ODBOJKE U SPORTSKOJ HALI

Najbolji odbojkaši osnovci Srema, pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na opštinskom nivou, sastali su se juče u tovarničkoj Sportskoj hali na Okružnom prvenstvu u odbojci, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“.

Okružno prvenstvo u odbojci otvorio je Siniša Đokić predsednik Sportskog saveza, koji je učesnicima takmičenja poželeo uspeh, fer i sportsku igru.

„Drago nam je što nam se pružila prilika da ugostimo mlade sportiste na ovako velikom nivou. Odbojkaški sport je u ovim krajevima izuzetno popularan, zahvaljujići, pre svega, profesoru Bojanu Aleksovu. Ovo je ujedno prilika da se vidi gde je u ovom trenutku pećinačka odbojka na sremskom nivou“ – rekao je Đokić.

U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile mlade odbojkašice iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove, drugo mesto pripalo je odbojkašicama iz OŠ „Ruža Đurđević – Crna“ iz Čortanovaca, dok je treće mesto zauzela ekipa iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice. Pećinačke odbojkašice iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ zauzele su 4 mesto. U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Sremske Mitrovice, drugo mesto pripalo je odbojkašima iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vašice, dok je treće mesto osvojila ekipa iz OŠ „Rastko Nemanjić – Sveti Sava“ iz Nove Pazove. Četvrtvo mesto pripalo je pećinačkim odbojkašima.

Nagrade najboljim ekipama, pehare i medalje, uručili su Siniša Đokić i u ime organizatora i Saveza za školski sport Srema, profesori fizičkog vaspitanja i obrazovanja Žarko Mrkajić i Bojan Živanić.

Izvor: Opština Pećinci