PREDATO 230 KG ČEPOVA

Juče je u Pećincima predata nova količina prikupljenih čepova od plastične ambalaže u okviru akcije “Čep za hendikep”, u kojoj pećinačka lokalna samouprava, kao i brojna preduzeća, javne i obrazovne ustanove, udruženja građana sa teritorije opštine Pećinci, učestvuju već nekoliko godina.

U jučerašnjoj isporuci Udruženju “Čep za hendikep” predato je oko 230 kg od pet ambalaže, a po rečima Maje Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti, akcija je uveliko zaživela u našoj opštini i čepovi redovno stižu iz pećinačke lokalne samouprave, preduzeća, javnih i obrazovnih ustanova i udruženja građana, a najveće količine prikupljaju preduzeće Luki komerc, Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni‟ i pećinački Dom zdravlja.

“Izuzetno mi je drago i veoma sam ponosna na naše sugrađane koji, sada već redovno, odvajaju čepove od pet ambalaže, donose ih i odlažu u kutije sa oznakom “Čep za hendikep”, a to samo pokazuje njihovu spremnost i želju da sa tako malim gestom pomognu nekome kome to puno znači” – istakla je Došenović.

Kako nam je rekao Zoran Martinov predsednik Udruženja “Čep za hendikep” od prodaje prikupljenih čepova obezbeđuju se sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala za paraplegičare, a od poslednje isporuke iz naše opštine do danas kupili su i predali 11 pomagala.

“Dva puta godišnje dolazimo u Pećinci i dalje stojim pri tome da ste najorganizovanija opština u Srbiji, a posebno mi je drago kada vidim da akcija nailazi na sve veći odziv kod ljudi. Uvek smo sigurni da kod vas možemo napuniti kombi. Kada smo poslednji put bili kod vas kupili smo i isporučili 86 ortopedskih pomagala, sada smo na 97, s tim da danas dodeljujemo još jedno pomagalo dečaku iz Kruševca. Cilj naše kampanje je da najbrži način pomognemo osobama sa invaliditetom na teritoriji cele Srbije” – rekao je Martinov i pozvao osobe sa invaliditetom sa teritorije opštine Pećinci da se jave udruženju “Čep za hendikep” i da apliciraju za pomagala koja su im potrebna, i to putem sajta udruženja www.cepzahendikep.org, gde se, takođe, može preuzeti formular za dodelu ortopedskih pomagala.

Izvor: Opština Pećinci