ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ ОБИШЛА УДРУЖЕЊЕ „ЛЕНКА“

Председница општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић, са својим помоћником, Игором Праћом, обишла је удружење грађана ″Ленка″ из Оџака. Удружење је настало 2008. године и његова основна делатност заснива се на производњи, промоцији и пласману домаће радиности.

Нела Пејчић, председница удружења ″Ленка″, истакла је да се удружење састоји од 11 жена, које свакодневно израђују различите рукотворине и самим тим учествују у разним пројектима, на многим изложбама и ткачким колонијама које се одржавају у Пироту и Стапару, као и и у пројектима Етно мреже, националног струковног удружења. „Ленка“ организује и курсеве традиционалних техника, обуке за незапослене као и креативне радионице за децу и младе.

Председница општине је нагласила да локална самоуправа пружа  директну подршку удружењу са циљем очувања традиционалног наслеђа. Како општина Оџаци брине о традицији, препознла је значај удружења и омогућила им учешће на јавним радовима, којом приликом су запослене две жене на четири месеца. Сарадња се сада наставља израдом протоколарних поклона – рукотворина које су израђени за потребе протокола општине Оџаци.

Извор: Општина Оџаци