ПРЕДСЕДНИК ЂОКИЋ УРУЧИО ПАКЕТИЋЕ ДЕЦИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

У сусрет православној Новој години председник општине Пећинци Синиша Ђокић боравио је у дводневној посети општини Лепосавић на Косову и Метохији, заједно са делегацијом општина и градова из целе Србије.

Председник Ђокић је том приликом уручио 160 пакетића деци из Предшколске установе „Весело детињство“ из Лешка, које је донирала Општина Пећинци.

“Желимо пре свега да наша деца овде на северу Космета имају исте услове као и наша деца у Војводини и општини Пећинци. Да свако дете добије пакетић, да се свако дете осећа као дете и да има што више разлога за радост” – рекао је председник Ђокић.

Општина Пећинци већ годинама помаже наш народ на Косову и Метохији, а посебно најмлађе. Ученицима и студентима из општине Лепосавић до сада је уручено 20 лаптоп рачунара, а Општина Пећинци и стипендира 12 средњошколаца и студената из ове српске општине.

Делегацију општина и градова дочекао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић који им је изразио велику захвалност на посети, пажњи и константној бризи и подршци.

„Свака посета наших осведочених пријатеља из Централне Србије и Војводине прави је празник за нашу општину. Ово је само још један у низу доказа да нисмо сами, да су наши пријатељи увек уз нас. Захваљујемо им се јер нашој деци доносе додатну радост. Ми ћемо се као локална самоуправа увек трудити да уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије обезбедимо све потребне услове како би наша деца имала безбрижно детињство и одрастање. Такође захвалност дугујемо и великом хуманитарцу Миодрагу Мију Радовановићу из села Каменица за његов добротворни рад који оставља траг у нашој општини“ – рекао је Тодић.

А велики хуманитарац Миодраг Радовановић рекао је да је као човек кроз ову акцију осетио братску топлину свих општина које су учествовале у хуманитарном пројекту.

“Сарадња са децом и ово упознавање остаје у трајном сећању. Да није тога, да само дођу неки пакетићи и да их ми мештани делимо они не би имали ту тежину и не би изазвали ту радост код деце, а свакако да изазивају радост и код нас, јер осећамо да нисмо сами на простору Косова и Метохије, да нисмо заборављени” – казао је Радовановић.

Извор: Општина Пећинци