ПРЕДСЕДНИК МАНЧИЋ ОБИШАО КОТЛАРНИЦУ „СОЛИДАРНОСТ“ – НОВОИЗГРАЂЕНЕ КОТЛАРНИЦЕ „СОЛИДАРНОСТ“ И „ТИВОЛ“ ПОКАЗУЈУ СНАГУ РУМСКЕ ОПШТИНЕ

Радови на опремању нове котларнице на природни гас „Солидарност“ улазе у сам финиш, а паралелно се изводе и радови на уређењу инфраструктуре око ове новоизграђене котларнице. Председник Манчић је обишао данас радове на опремању котларнице вредне 120 милиона динара, које је Општина Рума у целости финансирала из општинског буџета, баш као и новоизграђену котларницу у насељу „Тивол“.

„Ми смо успели од децембра 2019. године, када смо почели да градимо котланицу на Тиволу, да до почетка нове грејне сезоне завршимо и котларницу „Солидарност“. Два милиона евра смо исплатили из сопствених средстава, што показује чврст став Општине да радимо на бољој услузи, опоравку нашег предузећа „Стамбено“, а са друге стране желимо да грађанима омогућимо квалитенију, јефтинију енергију и оно што је најбитније здравију енергију, да више избацимо тај мазут, који је донедавно буквално стопостотно био енергент који се користио у нашим топланама“, изјавио је председник Манчић и истакао да се котларница пушта у пробни рад у понедељак 12. октобра, те да грејна сезона почиње, како је и законом прописано, 15. октобра.

„8. јуна смо завршили котларницу Тивол која је готово идентичне вредности, али нова котларница има још већи капацитет. Поседује два котла по 3 мегавата, грејног капацитета је 38.000 квадратних метара, а тренутно у овом моменту имамо потребе за грејање 29.000 метара квадрата. Дакле, имамо могућност проширења у перспективи, чак и припајање Дома здравља на ову котларницу која је економичнија, здравија, јефтинија у смислу енергента који користи, гас и све ово показује снагу привреде у нашем граду и стабилност нашег буџета“, оценио је Манчић.

Са новим котларницама на гас Општина Рума ће драстично смањити средства за набавку мазута.

„Верујем да ћемо до наредне грејне сезоне избацити из употребе и преостала три котла на мазут. Издвајања за мазут смо већ сад са 60 милиона динара свели на неких 20 милиона. То је показатељ одлучности локалне самоуправе да оно што угрожава здравље наших грађана и самих радника избацимо из употребе, а да овакве и сличне котларнице које су модерне и користе јефтинији енергент стављамо у употребу“, поручио је Манчић.

Председник Манчић је у друштву начелника Општинске управе и председника Стручног радног тела за анализу пословања ЈП „Стамбено“, Душана Љубишића и шефице Одељења за урбанизам и грађење, Јелене Бркљач, обишао и стару котларницу на мазут у насељу „Солидарност“.

Извор: Општина Рума