ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ОБИШАО ОПШТИНУ БАЧКИ ПЕТРОВАЦ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Бачком Петровцу завршне радове на обнови и ојачању пута између Бачког Петровца и Кулпина. Радови су коштали укупно 97 милиона динара, од чега је преко конкурса Управе за капитална улагања AП Војводине обезбеђено 90,6 милиона, док је општина Бачки Петровац издвојила 6,4 милиона динара.

Мировић је изјавио да је задовољан резултатима који су постигнути у Бачком Петровцу када је у питању реконструкција важних објеката у протеклих годину и по дана, те да је за важне инфраструктурне пројекте Покрајина до сада издвојила преко 200 милиона динара.

„Важна чињница је и постојање индустријске зоне у приватном власништву у Бачком Петровцу“, изјавио је Мировић по обиласку индустријске зоне и погона за производњу џамбо врећа који послује у зони.

„Овде је приватна инивцијатива направила пословни план, реализовала инвестиције, створила услове за долазак нових компанија и надамо се да ћемо заједно са њима, уз подстицаје које су са покрајинског нивоа на располаагњу, бити сардници и додатно конкурентни да многи изаберу баш Бачки Петровац за улагање“, казао је председник Мировић.

Мировић је у пратњи председника општине Бачки Петровац Срђана Симића и директора Управе за капитална улагања Недељка Кoвачевића обишао и Основну школу „Јан Чајак“, где је Покрајина финасирала замену спољне столарије на првом спрату објекта школе. Ти радови су преко Управе за капитална улагања финансирани са 8,9 милиона динара, а општина је уложила милион динара.

„Договорили смо се да ћемо у наредном периоду реконструисати спортске терене у оквиру школе, а током године ћемо радити на обнови предшколске установе у Бачком Петровцу“, казао је председник Мировић и најавио и реконструкцију две школе на територији те општине.

Председник општине Бачки Петровац Срђан Симић нагласио је да је Покрајина у протеклих годину и по дана на свим пројектима учествовала са готово 95 одсто средстава, што је омогућило њихову пуну, брзу и ефикасну реализацију.

Извор: Влада АП Војводине