ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадора Републике Француске Фредерика Мондолонија са којим је разговарао о успостављању и интезивирању сарадње АП Војводине са француским регијама у областима привреде, културе и образовања.

Оценивши да је за покрајину једно од најважнијих питања економска сарадња са Француском, председник Мировић је истакао да у АП Војводини француске компаније запошљавају 6000 људи.

„На плану међународне сарадње наши приоритети везани су и за регионе Европске уније и ту има потенцијала за сарадњу са француским регијама у бројним областима од заједничког интереса“, рекао је председник Мировић и додао да су темељ будућих односа добре историјске и пријатељске везе два народа.

Саговорници су се сагласили да је привредна сарадња кључни фактор, да постоји потенцијал за проширење и у областима заштите животне средине и здравства, те да је у заједничком интересу да се реализује сарадња АП Војводине са Департманом Валдоаз и обнови са регионима Бретања и Рона – Алпи.

Амбасадор Мондолони изразио је захвалност председнику Мировићу на подршци коју Покрајинска влада пружа Француском институту у Србији и неговању француске културе и језика што је, како је нагласио, у духу АП Војводине.