ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРКУ СЛОВАЧКЕ РЕПУБЛИКЕ ДАГМАР РЕПЧЕКОВУ

Председник Покрајинске владе Игоре Мировић састао се данас са амбасадорком Словачке Републике Дагмар Репчековом, са којом је разговарао о сарадњи развојних агенција из Словачке Републике са институцијама АП Војводине.

На данашњем састанку оцењено је да постоји потенцијал за јачање економских веза, са акцентом на области пољопривреде, дуалног образовања, иновација, и заштити животне средине.

Истакнуто је да је важно подстицати сарадњу развојних агенција, приврeдника и инвеститора у областима које су од заједничког интереса.

Председник Мировић је подсетио на реконструкцију важних објеката у Бачком Петровцу, општини у којој живи велики број припадника словачке националне мањине, те да је за важне инфраструктурне пројекте Покрајина у протеклих годину и по дана издвојила преко 200 милиона динара.

Амбасадорка Репчекова најавила је долазак председника Народне Скупшптине Словачке Републике Андреја Данка у званичну посети Републици Србији и изразила задовољство отвореношћу и спремношћу на сарaдњи са Покрајинском владом.