ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО ДИРЕКТОРА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА АП ВОЈВОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас директора Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Милоша Николића и покрајинску посланицу Јелену Јовановић, са којима је разговарао о унапређењу положаја и статуса ове националне мањине са акцентом на област образовања, запошљавања и социјалне политике.

Истакавши да је Покрајинска влада посвећена спровођењу политике у области права свих националних мањина, председник Мировић рекао је да направљен значајан помак у побољшању услова живота Рома у АП Војводини, те најавио да ће и у наредним годинама бити реализовани програми који имају за циљ укључивање Рома у све области друштвеног живота.

„Стварање услова за приступ остваривању људских и свих других права ромске националне мањине један је од наших најважнијих задатака, на ком морамо заједно радити“, нагласио је председник Мировић.

За остваривање суштинске равноправности Рома потребно је да се поред институционалне подршке и политичке воље оствари и одређени степен друштвене солидарности, рекао је на састанку директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић, захваливши се председнику Мировићу на подршци.

На састанку је било речи и о плановима и буџету Канцеларије за 2019. годину, као и о активностима у процесу уписа припадника те националне мањине у посебан бирачки списак кроз који, како је поручено, могу да остваре своја права.