ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИМИО ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГВИНЕЈЕ БИСАО СИПРИАНА КАСАМУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са председником Скупштине Гвинеје Бисао и председником Извршног комитета Афричке парламентарне уније Сиприаном Касамом.

Посета високе делегације из Африке одраз је пријатељских односа Србије и Гвинеје Бисао, али и прилика за успостављање сарадње у свим областима које су од заједничког интереса, са акцентом на пољопривреду, грађевинарставо, трговину и туризам, оцењено је на састанку.

Током разговора било је речи и о повезивању универзитета и научних института као потенцијалима на којима се може градити сарадња у будућности.

Председник Мировић је на састанку, представљајући потенцијале АП Војводине, истакао да је посета делегације из Гвинеје Бисао веома значајна,те да се морају, како је рекао, предузети конкретне мере и дефинисати циљеви на којима ће се развијати економско друштвена сарадња.

Наша посета је важна, јер желимо да укажемо на пријатељство са вашим народом, на основу којег се могу градити стабилни привредно пословни односи, истако је председник Касама.