ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ И КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић приредио је, вечерас, пријем за делегацију Европске карате федерације на челу са председником Антониом Еспиносом и делегацију Карате федерације Србије, поводом 53. Европског карате шампионата који се одржава у Новом Саду до недеље, 13. маја.
Пожелевши добродошлицу, председник Мировић изјавио је, да ће Нови Сад бити добар домаћин и организатор овог првенства, додавши да је Покрајинска влада у сарадњи са Министарством спорта и омладине и Градом Новим Садом уложила много труда да се ово првенство организује на највишем нивоу.
„За нас је велика част што сте овде, очекујем да све протекне у најбољем реду и да победи најбољи“, нагласио је председник Мировић.
Он је додао да ће ово првенство имати велике ефекте у будућности за развој спорта, а пре свега каратеа кроз мотивацију младих.
„У спорту не постоји резултат без тимског рада, јер се само на тај начин обарају рекорди, а кроз организацију Европског шампионата у каратеу показаћемо свету да Србија јесте земља спорта“, изјавио је министар Удовичић.
Председник Извршног комитета Европске карате федерације Антонио Спиноса захвалио се председнику Мировићу на пријему, и изразио задовољство због чињенице да је 53. Европски шампионат у каратеу, окупио највећи број земаља и такмичара чиме је Србија показала, како је рекао, колику репутацију има Карате федерација Србије.