ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ САСТАО СЕ СА МИНИСТАРКОМ КУЛТУРЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас с министарком културе Словачке Републике Љубицом Лашаковoм, са којом је разговарао о досадашњој сарадњи и наставку подршке националним и културним институцијама Словака у Војводини.

На састанку је било речи и о оснивању Културног центра Словака у Новом Саду и Центра наивне уметности у Ковачици, пројектима који ће, како је најавио председник Мировић, имати подршку Покрајинске владе.

Председник Мировић и министарка Лашакова сагласили су се да су досадашњи вишедецијски односи добар основ за унапређење сарадње кроз размену и повезивање студената и уметника и реализацију пројеката из области културе.

Председник Мировић, који је и председник Одбора за обележавање стогодишњице од оснивања Гимназије „Јан Колар“ у Бачком Петровцу, најавио је да ће Покрајинска влада учествовати у обележавању тог великог јубилеја.

У току разговора истакнуто је да АП Војводина велику пажњу посвећује неговању културног наслеђа и унапређењу информисања на језицима националних мањина које овде живе.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Републике Словачке у Србији, Дагмар Репчекова.