ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ СР НЕМАЧКЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је вечерас амбасадора Савезне Републике Немачке Томаса Шиба са којим је разговарао о сарадњи АП Војводине и немачких савезних покрајина.

„За три године од формирања ове Покрајинске владе, учинили смо много на развијању и јачању наше међурегионалне сарадње, и створили свеобухватно партнерство између АП Војводине и немачких савезних покрајина, чиме смо допринели јачању наших билатералних односа који су у успону“, казао је председник Мировић.

Имамо интензивну сарадњу са најразвијенијим немачким покрајинама, а

наше односе, додао је председник Мировић, крунисаћемо потписивањем Изјаве о сарадњи, 26. новембра, са председником Владе Немачке савезне покрајине Хесен.

У АП Војводину, истакао је председник Мировић, улажу како велике тако и мале породичне компаније које указују на добру климу за инвестиције и улагања.

За првих десет месеци ове године спољнотрговинска размена увећана је за 13 посто у односу на прошлу годину и то су подци који су охрабрујући.

Односи наше две земље су заиста добри а посебно су добри односи АП Војводне и немачке покрајине Баден Виртемберг, казао је амбасадор Шиб.

„Наши привредници присутни су у АП Војводини, и ми желимо да одржимо и унапредимо ниво односа које имамо, истакао је амбасадор Шиб.