ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ У ПАРИЗУ ПРЕДСТАВИО ПРИВРЕДНЕ ПОТЕНЦИЈАЛЕ ВОЈВОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је, у централној Привредној комори Париза, представио инвестиционе и привредне потенцијале АП Војводине, на форуму који је окупио више од 50 привредника из Француске.

Том приликом, председник Мировић истакао је да је циљ делегације Покрајинске владе, која се налази у радној посети Француској, да упозна француске привреднике са нашим потенцијалима и да их мотивише за пословање у Србији и Војводини.

„Овај скуп заједнички су организовале привредне коморе Војводине и Париза, уз подршку Департмана Вал Доаз, и сигуран сам да ћемо од ове посете и упознавања француских привредника са нашим привредним потенцијалима у будућности имати конкретне резултате“, изјавио је председник Мировић.

Истичући да је Француска на осмом месту када су у питању директне стране инвестиције у Србији, председник Мировић рекао је да на том пољу има много простора за напредак и сарадњу.

„Бројним заинтересованим привредницима представили смо и подстицаје које Влада Републике Србије и Покрајинска влада пружају инвеститорима и сигуран сам да је то најбољи позив за улагање на нашем тржишту“, навео је он.

У делегацији Покрајинске владе, која се налази у радној посети Француској, поред председника Мировића су и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.