ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЕТИ ИСТРИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас, у Пули, са истарским жупаном Валтером Флегом, са којим је разговарао о оснаживању и продубљивању сарадње између АП Војводине и те хрватске регије.

Саговорници су се сагласили да АП Војводина и Истра годинама негују пријатељске односе, те истакли да је значајно подстицати нове програме сарадње који би довели до реализације заједничких пројеката у бројним областима.

„Идеја нам је да унапредимо вишегодишње пријатељство, да проширимо сарадњу на пољу културе и туризма, као и да успоставимо контакте у другим областима од заједничког интереса“, изјавио је председник Мировић.

На састанку је оцењено да су обе регије заинтересоване за формирање заједничког туристичког производа који би био пласиран и на трећим тржиштима.

Председник Мировић данас је у Пули одржао састанак и са представницима Срба у Истри, на којем је било речи о подршци образовним и културним институцијама Срба у том делу Хрватске, са посебним акцентом на Српски културни центар у Пули.

„Покрајинска влада ће се трудити да, кроз своје механизме и сарадњу са истарским институцијама, настави да пружа подршку Србима у Истри, а све у циљу очувања српског језика и културе“, казао је председник Мировић.

Током радне посете, председник Мировић присуствовао је и отварању манифестације „Дани Војводине у Истри“, која се одржава у Пули 15. и 16. јуна, у организацији Туристичке организације Војводине.

У делегацији Покрајинске владе, која борави у радној посети Истри, су и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и генерални конзул Републике Србије у Хрватској Горан Петровић.