PREDSEDNIK OPŠTINE IDE NA POSAO BICILOM

Ove godine, SKGO  u okviru Evropske nedelje mobilnosti organizuje akciju „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“. U okviru ove akcije, SKGO je pozvala predsednike opština i gradonačelnike da ličnim primerom podrže principe Evropske nedelje mobilnosti  tako što će u petak  21. septembra na posao doći bez automobila (pešice, javnim prevozom, biciklom).

Predsednik opštine Srđan Simić sa članovima Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac  – Jasnom Šproh, Nebojšom Stojisavljevićem  i Miroslavom Častvenom se pridružio ovoj manifestaciji, koju su do danas podržali i gradonačelnici Beograda, Sombora, Niša, Šapca, Kruševca, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Loznice, Pirota, Smedereva, Leskovca, Vranja kao i predsednici opština Bela Palanka, Lapovo, Osečina, Batočina, Vrbas, Mionica, Preševo, Srbobran, Gadžin Han, Aranđelovac, Bečej, Kanjiža, Svilajnac, Bačka Topola, Čajetina, Sokobanja i gradskih opština Stari Grad iz Beograda i Pantelej iz Niša.

Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva. Cilj Evropske nedelje mobilnosti je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere u gradu ili opštini učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka. Tema ovogodišnje kampanje je multimodalnost – kombinovanje različitih vidova prevoza i zbog toga odabran je slogan „Kombinuj i kreći se!“