ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЛА УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА НИКОЛУ КИЛИБАРДУ, ПОЛИЦАЈЦА ОДЛИКОВАНОГ СРЕБРНОМ МЕДАЉОМ ЗА ХРАБРОСТ „МИЛОШ ОБИЛИЋ“

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, уприличио је данас свечани пријем за Николу Килибарду из Куле, полицијског службеника Полицијске управе у Новом Саду и уручио му пригодан поклон у виду иконе Белог Анђела. Килибарду је председник Републике Србије Александар Вучић поводом Дана државности одликовао Сребрном медаљом за храброст „Милош Обилић“ за испољену изванредну храброст и дело личног херојства. Килибарда је са колегом, 23. априла прошле године из пожара који је захватио кућу породице Хромиш у Врбасу,спасао мајку са четворо деце, а затим су се вратили у кућу која је горела да би из ње спасли и оца деце, који је лежао онесвешћен. Такође, храбри полицајци евакуисали су и две породице из суседних кућа које су биле угрожене пожаром.

Килибарда је рекао да су он и колега спасили породицу из пожара, након чега је одликован Орденом за храброст.

-Сребрна медаља за храброст је више од признања, то је највеће признање које жив човек може да добије, јер се Златна медаља добије уколико изгубите живот спашавајући неког. Захвалан сам што сам тај Орден добио од председника, господина Вучића, који ми је лично честитао, као и наш министар, господин Вулин, рекао је Килибарда.

Додао је да му је част што га је данас угостио председник општине Кула, истакавши да му је драго што постоје људи који гледају и награђују праве ствари.

-Треба бити хуман и треба помоћи људима и требамо бити ту једни за друге. Надам се да ћу, данас-сутра бити пример мом сину да крене мојим корацима, да ме следи и да, пре свега, буде добар човек, рекао је Килибарда.

Председник Миљанић је рекао да се општина труди да се захвали свим суграђанима који направе одличан резултат било то у спорту, образовању или обављању свог посла, као што је то случај са господином Килибардом и да кроз признање укажемо колико има сјајних људи у нашој општини који својим посвећеним радом праве одличне резултате.

-Без труда, љубави према оном што се ради нема резулата ни у спорту, ни у образовању, ни у послу, а оно што је кључно је управо оно што је и Килибарда рекао, а то је да би желео да буде узор свом сину, рекао је Миљанић.

Председник Миљанић је додао да треба бити добар човек, затим посвећен и свом послу, а онда резултати сигурно неће изостати, а онда ће ово сигурно постати једна сјајна и успешна земља, као што сваким даном то постаје.

Извор: Општина Кула