ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЛА УРУЧИО НОВО ВОЗИЛО УДРУЖЕЊУ „ПЛАВА ПТИЦА“

Председник општине Кула Дамјан Миљанић предао је данас кључеве новог возила директору Удружења за помоћ МНРО „Плава птица“ Марку Кошутићу.

Возило је прилагођено за превоз особа са инвалидитетом, а за његову куповину издвојено је 36 хиљада евра, рекао је директор Кошутић и додао да је ово први пут за двадесетак година, од почетка рада Удружења, да је Удружење добило средства да набави возило које је потпуно ново, адаптирано и атестирано за превоз особа са инвалидитетом, што значи да има рампу за улазак инвалидских колица, да је потпуно прилагођено за превоз непокретних корисника и оно ће радити наредних година на превозу корисника из свих седам насељених места до дневног боравка. Такође, служиће и за превоз свих других особа са инвалидитетом у општини када им је потребно да се одвезу на одређену локацију, било то здравствени преглед или друга обавеза, рекао је Кошутић.

-За нас је ово јако важна ствар, јер пре свега наше услуге не могу да функционишу ако корисници не могу да дођу до њих. Целе прошле године смо интензивно радили са локалном самоуправом и са председником општине на томе да се средства обезбеде, да нађемо адекватно возило и то је локална самоуправа препознала и издвојила за набавку овог возила 36 хиљада евра, што није мали износ, али сигурно дугорочно обезбеђује да наше услуге буду одрживе, рекао је директор „Плаве птице“ Марко Кошутић.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић рекао је да је износ од 36 хиљада евра само за возило, али да је за локалну самоуправу значајније услуге које ово Удружење пружа.

-Број корисника расте, број услуга расте, ми као општина се трудимо да и квалитет услуга буде што бољи. Стручност људи, квалитет услуга које пружа „Плава птица“ и однос према раду, је на највишем нивоу. То је општина препознала, а и сами грађани. У материјалном смислу, доминантна је улога општине. Ове године опредељено је 36 милиона динара за функционисање свих услуга које иду преко овог Удружења. Главна поента је да су корисници задовољни и да имају најбољу услугу, рекао је председник Миљанић.

Ивана Зазуљак Папуга, дефектолог у Удружењу за помоћ МНРО „Плава птица“ је истакла да је посебно важно то што је возило у потпуности прилагођено корисницима, да је доступно и корисницима који се теже крећу и корисницима који користе инвалидска колица и самим тим ће се обезбедити да Удружење и даље пружа услугу превоза корисницима од њихових кућа до просторија дневног боравка.

Извор: Општина Кула