ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПРЕДРАГ РОЈЕВИЋ НА САСТАНКУ У АМБАСАДИ ТУРСКЕ

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за област омладине и спорта, састали су се данас у Амбасади Турске с амбасадором Турске Хамијем Аксојем и делегацијом манифестације „Србија у ритму Европе“, коју су представљали Давид Макевић и Игор Карадаревић.

Ројевић је са амбасдором Аксојем разговарао о унапређењу свих видова сарадње, нарочито о области културе, спорта, туризма, привреде и могућностима реализације нових инвестиција. Ројевић и Аксој су констатовали да је у сарадњи општине Врбас и Турске агенције за сарадњу и координацију ТИКА, реализован значајан пројекат интерактивног игралишта за децу са посебним потребама, саопштено је након састанка.

На састанку је договорено да први корак у оквиру будуће сарадње буде посета амбасадора Аксоја и делегације турске амбасаде Врбасу.

„Имали смо добар, отворен и врло конструктиван састанак. Планирано је да се на следећем састанку, када његова екселенција с делегацијом посети Врбас дефинишу приоритети сарадње“, изјавио је након састанка Ројевић.

Аксој и Ројевић истакли су значај сарадње с организацијом „Србија у ритму Европе“. „Врбас остварује одличну сарадњу с организацијом ‘Србија у ритму Европе’. Договорили смо се да ту сарадњу проширимо и унапредимо кроз реализацију нових пројеката“, рекао је Ројевић.

Општина Врбас учествовала је ове године у новој сезони музичког такмичења „Србија у ритму Европе“, заједно са још 23 локалне самоуправе у Србији.

Извор: Општина Врбас