ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СРБОБРАН ПОСЕТИО „METAL X“

Председник општине Србобран Радивој Парошки, заједно са сарадницима, обишао је данас једну од најуспешнијих приватних фирми у општини Србобран – „Metal X“ из Турије. Ово је прва посета ове врсте привредним субјектима у општини Србобран а намера локалне самоуправе је да обиласком бројних фирми стекне прецизну слику о привредном животу у локалној заједници, условима у којим се послује и могућим начинима подршке у циљу унапређења њиховог рада и даљег развоја.

„Ово је прва фирма у низу које ћемо обићи у наредном периоду. Нисмо имали довољно правих информација о нашим привредницима, и иако је Србобран мала општина, имамо један значајан број добрих привредника и привредних субјеката који се баве производњом и запошљавају велик број радника. Једна од таквих фирми је ‘Metal X’ а нас занима како они виде однос са локалном самоуправом. Желимо да помогнемо колико је у нашој моћи, а то смо већ показали претходне године када смо по први пут формирали фонд за подстицај малим и средњим предузећима и помогли једном броју привредних субјеката. Подршку је добила управо и ова фирма. Акцију ћемо поновити и ове године и надам се да ће то помоћи унапређењу привредног амбијента у општини Србобран“, рекао је приликом посете туријској фирми Парошки.

Он је подсетио да локална самоуправа ради на пројекту оспособљавања индустријске зоне за коју постоји интересовање одређених инвеститора. „Неки од њих су послали писмо о намерама, а на нама је да у зони изградимо канализациону мрежу, за шта верујем да може бити урађено ове године. Нама су драгоцена искуства привредника који раде у нашој општини и она нам могу послужити да се исправно поставимо у односу према привреди. Циљ нам је да се запосли што више радника и да општина брже крене путем развоја“, рекао је Парошки.

Заједно са председником општине „Metal X“ су посетили Ђорђе Џеков, члан Општинског већа задужен за привреду, и Радивој Дебељачки, члан Општинског већа и руководилац Канцеларије за локални економски развој, и Милица Зарић, шеф кабинета председника општине.

Руководство општине Србобран дочекала је Љиљана Ковачић, власница и директорка туријске фирме.

„Драго нам је да интересовање за наш рад исказује и локална самоуправа и то за нас није новост, јер смо већ током 2017. године добили подршку из буџета општине Србобран за унапређење пословања. Средства смо искористили за проширење простора, намеравамо да на њему градимо нову производну халу, а ако све буде реализовано како планирамо, то значи нова запошљавања, што је, верујем, најважније за локалну самоуправу. Тражимо подршку за наставак инвестирања и надам се да ће ‘Metal X’ расти и у наредним годинама“, рекла је Ковачић.  

Основна делатност предузећа „Metal X“ је производња специјалних гумених транспортних трака, ПВЦ и ПУ транспортних трака, гумено техничке робе и сервисирање транспортних трака. Фирма је основана 2002. године, запошљава двадесетак радника, послује са бројним великим привредним гигантима попут Железаре у Смедереву и Термоелектраном „Никола Тесла“ у Лазаревцу, и поседује најзначајније ИСО сертификате. 

Извор: Општина Србобран