ПРЕДСЕДНИК ЗАЈЕДНИЦЕ УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ ДОМОВА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ НЕНАД МИЛЕНОВИЋ У ЗРЕЊАНИНУ: ДОМ „АНГЕЛИНА КОЈИЋ – ГИНА“ ДЕО ЗАЈЕДНИЦЕ

У посети Граду Зрењанину боравио је председник Заједнице ученичких и студентских домова југоисточне Европе и директор београдског Дома ученика „Милутин Миланковић“ Ненад Миленовић. У оквиру посете, заједно са Синишом Вукићем, директором Дома ученика средњих школа „Ангелина Којић – Гина“ Зрењанин, уприличен је и пријем и разговор с градоначелником Симом Салапуром. Тема састанка тицала се активности Удружења „Заједница ученичких и студентских домова југоисточне Европе“, ком је приступио и зрењанински Дом ученика. 

Током разговора истакнуто је да је удружење основано због потребе размене искустава стручњака запослених у васпитно – образовним институцијама региона. Деловањем у овом региону, установе би разменом искустава својих запослених боље сагледале целокупну проблематику у раду, донеле заједничке предлоге за решавање истих и доставиле непосредно надлежним институцијама сугестије и савете који би помогли у решавању и предупређивању евентуалних непожељних појава, као и бољем раду. 

Учесници састанка сложили су се да су овакве установе стратешки објекти и национални ресурси сваке државе, те да ће размена искустава и подизање нивоа обучености запослених резултирати ефикаснијим савладавањем евентуалних нових ванредних ситуација. 

Удружење „Заједница ученичких и студентских домова југоисточне Европе“ функционише као регионална организација, чији су чланови васпитно – образовне установе. Стручњаци различитих профила, правници, економисти и васпитачи моћи ће боље да сагледају начине, методе и искуства које у раду имају њихове колеге из других установа широм региона. 

Побољшањем услова, организације и начина рада, несумњиво ће бити побољшан и квалитет рада са младима који су корисници услуга домова ученика, као и рад домова на промоцији позитивних система вредности у држави и друштву. 

Извор: Град Зрењанин